Menu
Tablet menu

Uteliv, mat & dryck

Närmare bestämt mat och dryck och livet ute på krogen i Stockholm. Nedan kommer det gå att läsa intressanta artiklar och inlägg om saker som händer på stan, på restaurangerna, i deras kök och om kokkonster.

 


Kombinera restaurangupplevelsen med nöjen i Stockholm

Ska du ut och äta på restaurang i Stockholm? Vad kul! Här finns tusentals olika alternativ att välja mellan, vilket gör att sannolikheten är hög för att det finns något som passar för dig.

Men vill ni även kombinera restaurangupplevelsen med andra nöjen och fantastiska upplevelser? Kombinera då gärna restaurangupplevelsen med följande aktiviteter i Stockholm. Även fast det finns det massvis med alternativ att välja mellan, ska vi idag titta lite närmare på 5 ypperliga alternativ.

Läs mer...

Ge bort ett minne för livet - Ett presentkort

En bra present kan vara bland det svåraste att komma på. Det ska vara något som passar den som ska få det och det ska också vara något som personen senare kommer att minnas. Personlig och samtidigt något som sticker ut, mottagaren ska tänka på dig när den tänker på sin present men ändå ska det inte vara för uppenbart.

Läs mer...

Om Guide Michelin

Om Guide Michelin, restaurangerna och däckförbrukning.

Redan år 1900 på initiativ av däcktillverkaren Michelin utkom första utgåvan av Guide Michelin. Syftet med guiden var att få folk att resa ut på landet för att...

Läs mer...

Den nyttiga drycken

"Vin är nyttigare än motion"

Vi vet att maten från Medelhavsländerna är nyttig. Men nu är det bevisat att så är det även med drycken och då menar vi vinerna.

Läs mer...

Hög tid att boka årets Julbord

Ja, det snart dags för Julbord på stadens restauranger igen.

Det vill säga, dags att boka årets höjdpunkt, Julbordet, ute på någon av stadens etablissemang. I november månads slut börjar Julpyntets stämningsfulla sken synas

Läs mer...

Stockholms matdistrikt

Vi inleder med att rekommendera ett besök i Gamla stan.

Här ligger restaurangerna tätt. Det var här allt började på 1200-talet. Stadsholmen, som ön egentligen heter, bjuder på restauranger på historiska platser. Här finns Kungliga Slottet, en härlig stämning och mycket annat.

Läs mer...

Krydda maten med en kryssning.

Båt- & skeppsrestauranger är mycket upplevelse att krydda maten med. Här i Stockholm kan du välja mellan att avnjuta middag på allt från ångbåtar från sekelskiftet till middagskryssningar på mer moderna båtar, egen yacht som privatchartras. Dessa gör både dags- och kvällsturer.

Läs mer...

Den nyttiga & goda Medelhavsmaten

Tidigare har man kunnat koppla medelhavsmat till ett längre liv, färre hjärtinfarkter, mindre risk för cancer, mindre risk för Alzheimers och lindring av reumatism. Nu visar spansk forskning att medelhavsmat även ger mindre risk för diabetes typ 2.

Läs mer...

Japanskt i Stockholm

Det japanska köket förknippar många med sushi,
råa fiskbitar som skärs till och läggs på en liten
kudde vinägersmaksatt ris. Men Japan
har mer än så att erbjuda.

Läs mer...

Vad är Amerikansk mat?

Alla vet nog att amerikaner äter lite annorlunda än oss européer...

Här följer en liten ordlista för "The US food"

Läs mer...

Vad vill du göra i Stockholm?

Har du aldrig sett en haj? Då kan du bege dig till Aquaria Vattenmuseum eller Fjärilshuset Haga Ocean, men...

Läs mer...
  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
Färgfabrikens KaféRestaurang HasselbackenBeirut CaféOperakällaren *Restaurang VictoriaPocketVaxholms KastellBufférestaurangerMälardrottningenAG

RestaurangGuiden är främst framtagen för vår huvudstads besökare

Läs mer