Menu
Tablet menu

Den nyttiga & goda Medelhavsmaten

Tidigare har man kunnat koppla medelhavsmat till ett längre liv, färre hjärtinfarkter, mindre risk för cancer, mindre risk för Alzheimers och lindring av reumatism. Nu visar spansk forskning att medelhavsmat även ger mindre risk för diabetes typ 2.

En av hemligheterna bakom varför medelhavsmaten är både god och nyttig är enkelheten. Enkelheten i att alltid använda friska fräsch råvaror. T.ex. olivolja, grädde och smör av bästa kvalitet. Sen är sättet att äta en bidragande orsak till minskad stress.

Det är härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag. Eller att avnjuta smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Lika så det är också härligt att njuta av det ljuva livet, med tryffeldoftande pasta och pizza, värmen i en pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Sedan är sötsaker efteråt, alltid rätt. En enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe och Italienska godbitar i baren. Spanska viner & tapas, Grekisk meze, det Italienska köket, Pasta & Vedugnspizza, sist men inte minst libanesisk meze & Magdans. Vi glömmer lätt att maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsmaten.

-Alla dessa maträtter är en del av Medelhavskulturen som finns i hos många restauranger i Stockholm.

Klicka här så hittar du vårt urval

  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
Ulriksdals WärdshusRestaurang VictoriaBoulebar StockholmRestaurang ShogunKista Gallerias Food CourtCafé SjöstuganPong BuffeFarangCiao Ciao Grande

Stockholm RestaurangGuide är främst framtagen för vår huvudstads besökare

Läs mer