Menu
Tablet menu

Japanskt i Stockholm

Det japanska köket förknippar många med sushi,
råa fiskbitar som skärs till och läggs på en liten
kudde vinägersmaksatt ris. Men Japan
har mer än så att erbjuda.

Ta t.ex stilrena restaurang Shogun, i Gamla Stan, är en av stans äldsta japanska krogar och är det rätta stället att pröva någonting utöver sushi. Shogun har avdelningar med sushibar och tatamirum, där man sitter på flätade mattor direkt på golvet.

Förutom Sushi...

På menyn finns såväl soba-nudlar i buljong, gjorda på bovete, som ris i tebuljong med tärnad lax. Som söt avslutning tar vi matcha, grön teglass. Svalkande och annorlunda .
– När vi startade restaurangen för snart 30 år sedan var kunskapen om japansk mat liten i Sverige. Idag har alla smakat på sushi och är mer nyfikna på att även smaka andra japanska specialiteter, berättar ägaren Andrew Choy.

Om vi fortsätter vår kulinariska Japan-färd är en annan given anhalt restaurang Murasaki, vackert belägen vid Björns Trädgård, på Södermalm. Murasaki betyder lila på japanska, ett passande namn på en krog som delvis går i violett. Här showar en skicklig Teppanyaki-kock live framför vårt bord, medan vi vid nästa besök grillar själva på den nedsänkta bordsgrillen. Givetvis dricker vi en god ljummen sake, risbrännvin till maten.

Klicka här, så kommer du till de Japanska & Nordostasiatiska restaurangerna i Stockholm som vi rekommenderar.

  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
Allstar Bar StockholmGondolenStallmästaregårdenKrogshower, live-musik & annan underhållningSMALMAT & HÄLSOSAMTSmörgåstårterietFranska restaurangerSmörgåsbord & smörgåstårtaCafé Sjöstugan

Stockholm RestaurangGuide är främst framtagen för vår huvudstads besökare

Läs mer