Menu
Tablet menu

Stockholms matdistrikt

Vi inleder med att rekommendera ett besök i Gamla stan.

Här ligger restaurangerna tätt. Det var här allt började på 1200-talet. Stadsholmen, som ön egentligen heter, bjuder på restauranger på historiska platser. Här finns Kungliga Slottet, en härlig stämning och mycket annat.

Välskodda promenerar vi upp på slottsbacken och viker av, in i Gamla Stans virrvarr av smågator. Gamla Stan har massor av Restauranger, barer & cafeér och annat som förgyller tillvaron. Om man så vill, kan man kalla Gamla Stan "Stockholms största restaurang". Vägg i vägg längs hela Västerlånggatan ligger serveringar det är bara för dig att välja kök efter dess nationalitet. De flesta av oss hamnar på Västerlånggatan, men missa inte lugna Österlånggatan eller spännande Köpmangatan och säkra Stora Nygatan. Finns det några turistfällor här? Jovisst, finns det det, men de flesta restaurangerna är trevliga, älskar sin gäster och serverar god mat.

Gamla Stans restauranger...

Storstaden Stockholms pulserande City har också något för alla.

Vi tar oss tillbaka till City. Om du vill äta och roa dig i city, så är Norrmalm stadsdelen som aldrig sover. Välkommen till Norrmalm, stans centralaste delar. Stockholm är den lilla storstaden mitt i världen. Norrmalm är stadsdelen mitt i Stockholm. Här finns ett restaurangutbud som överträffar alla behov och önskemål. Här är det nästan svårt att inte hamna på en restaurang.

Norrmalms restauranger...

För att söka en kontrast till tempot beger vi oss österut till Djurgården.

Stockholms svar på New York's central park. Djurgåden är ett enormt grönområde mitt i stan, med mängder av uteserveringar. Detta väldiga grönområde erbjuder allt från vackra promenadstråk till Tivolit Gröna Lund och världsunika Skansen. Här kan du uppleva Kungliga Djurgården till middag, lunch eller brunch. Djurgården, och dess ögrupp "Fjäderholmarna", är en stadsdel i Stockholm för familjer, fältbiologer och nyförälskade. Djurgården är en stor och mycket vacker park. Den perfekta platsen för att ta en picknick i solen vid vattnet eller för bad från badklipporna på "Fjäderholmarna". Du kan här ta en härlig fikapaus på Rosendals Trädgård eller stanna för att äta på någon av alla dess mysiga restauranger . Om du inte vill gå så kan du här hyra en cykel, en kanot eller en golf bil och upptäcka Stockholms nationalstadsparks natur och vatten. På Djurgården finner du även upplevelser så som, Junibacken, Skansen, Vasamuseet, Aquaria, Gröna Lund, Tekniska Museet, Sjöhistoriska Museet, Kaknästornet. Till och med resan ut till Djurgården är en upplevelse i sig om ni antingen tar ni en gammaldags spårvagn från Norrmalmstorg, eller Djurgårdsfärjan som går både från Slussen och från Nybrokajen.

Djurgårdens & Fjäderholmarnas restauranger...

En kort promenad över Djurgårdsbron och man befinner sig straxt bland restaurangerna på Östermalm.

Om du vill äta och roa dig i världsklass, bland Stockholms kändisar och välbärgade innevånare så har du nu hittat rätt. Här är finkrogarna och cocktailbarerna många. Från Söders jordnära kvarterskrogar till Noppes bar där nästan ingen är välkommen, förutom kungens bekanta, vidare till kulinariska godsaker i gourmettemplet Östermalmshallen och sedan ett glas Champange och något gott hos Lisa på Torget. Efter detta är vi, helt klart, redo för en nattklubbssväng på Stureplan. Moderna barer, kvarterskrogar och mängder av andra restauranger väntar på dig. Stockholms exklusivaste stadsdel Östermalm, levererar sjärnkrogar och uteliv i absolut världsklass. På andra sidan saltsjön ligger Södermalm. Stockholm har en stor spännvidd när det gäller restauranger och dess publik. Från Södermalm till Östermalm kan klivet trendmässigt sett tyckas långt, men en proffsiga kroggäster anpassar sig och rör sig hemtamt i alla miljöer.

Östermalms restauranger...

Vi fortsätter söder ut via slussen. För att leta restauranger på Södermalm.

Barer, pubar & restauranger duggar tätt här så letandet är ingen större utmaning. Vill du äta och roa dig på trendriktiga söder, bland Stockholms bohemiska och hippa innevånare? Via en krogrunda med Slussen som utgångspunkt, tar man sig an Söder. Den "unga" och konstnärliga delen av Stockholm. Här finns kvartersrestauranger, caféer och barer för alla smaker och plånböcker. Om ni vill ha det lite lyxigt, så rekommenderar vi att ni stannar up och åker upp till Gondolen som svävar ovanför Slussen. Här kan man om man inte vill begå en hel middag, avnjuta en välblandad drink eller ett glas vin i baren. Att sitta här i en läderfåtölj och betrakta hur skymningen sänker sig över stad och vatten är en svårslagen njutning.

Södermalms restauranger...

Nästa stopp blir hos restaurangerna på konungens holme

På Kungsholmen ligger kvarterskrogarna vägg i vägg. I ena änden finner ni den världskända byggnaden Stadshuset med sin källarkrog lockar massor besökare i andra änden Stockholms nya riviera, Hornsbergsstrand. Ett område som som är så hett på somrarna att det formligen kokar om det. Kungsholmen är stadsdelen där Stockholms unga familjer äter middagen. När man tittar på snittåldern i familjerna på Kungsholmen så förstår man varför stadsdelen känns så ung och fräsch. Restaurangerna, barerna och caféerna har generellt samma trendriktiga fräschör.

Kungsholmens restauranger...

Man ska avsluta på topp och då passar många av Vasastans restauranger in.

Barer, pubar & restauranger, finns det massor av i Vasastaden. Om du vill du äta på någon av de sofistikerade restaurangerna i Vasastan, bland Stockholms unga & professionella innevånare då är det hit du ska bege dig. Vasastan beskrivs bäst som det moderna och lugna Stockholm där hippa restauranger av olika nationaliteter duggar tätt.  Här finns allt från China town till Michelin. En stadsdel med restauranger för för dig som vill välja väl. Här finns kvartersrestauranger, caféer och barer för alla smaker och plånböcker.

Vasastans restauranger...

Klicka här, så finner du alla de restauranger i Stockholm som vi rekommenderar, indelade efter stadsdel.

  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
Beirut CaféSushi ShoGojoRestaurang Kryp InVassa EggenRestaurang BlekholmenMedusaVodkabarenKällare MovitzStrandvägens restauranger

Stockholm RestaurangGuide är främst framtagen för vår huvudstads besökare

Läs mer