Menu
Tablet menu
×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 164

Sushi Sho

- Upplandsgatan 45, 113 28 Stockholm-

Den här restaurangen är en edomae-style sushibar. Här serveras sushi av högsta kvalitet och smak enligt samma tradition som i Tokyo, men med skandinaviska och europeiska råvaror. Just detta har visat sig vara en lyckad kombination. Nu hyllas den här minirestaurangen på Upplandsgatan. Guide Michelin har även fått upp ögonen för köksmästare Carl Ishizakis pärla som nu har belönats av dem med en  Michelinstjärna.

Läs mer...

Farang

En upptäcktsresa till de sydostasiatiska matkulturerna

Restaurang Farang erbjuder dig på en smakresa i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Här är ett av koncepten "share food", delade rätter, som uppmuntrar till att, utan formell stelhet, njuta av utmärkta och läckra maträtter. Utöver maten erbjuder Farang spännande och fräscha cocktails, en intressant vinlista, avkopplande och chic atmosfär samt varmt välkomnande service.

Läs mer...

Abyssinia

Avnjut en afrikans måltid i afton!

Här finns ett pännande etiopiskt kök med doft av bland annat ingefära, koriander, svart kummin och nejlika.

Läs mer...

King Tan Asian Restaurant

Gör en asiatisk matresa av kvällens middag

Missa inte att besöka Asiens olika kök då du är i Stockholm. Om du vill hitta nya favoritmåltider i delar av Asien som du inte allt för ofta besöker så har du här ett bra alternativ. Vi har kombinerat ihop Asiens mest efterfrågade kök i en och samma restaurang.

Läs mer...

Babette

- Roslagsgatan 6, 113 55 Stockholm -

Det här är en annorlunda och superpopulär hemma-hos-krog med sydeuropeiska smaker och fina viner. Krogen som lånat namnet Babette har sedan öppningen förra året lockat stora skaror av trendmedvetna matgäster. All mat lagas i pizzaugnen och menyn, som byts ofta, innehåller det som kockarna för tillfället är sugna på att laga.

Den här adressen finns även med i Guide Michelins lista.

Tel:+46 8-509 022 24

http://babette.se/

 

Läs mer...

AVEQIA

Laga först och ät sen!

Kom hit och laga mat med oss. Vi älskar mat och vi älskar att laga mat tillsammans med andra. För vi vet att matlagning kan förena människor på ett sätt som få andra aktiviteter lyckas lika bra med.

Läs mer...

Svartensgrens

- Tulegatan 24, Stockholm -

Här är konceptet tydligt. Gillar man kött bör man gå hit. I deras kök har de valt att jobba med svenska råvaror och med kött från Stockholms Skärgård. Kött som producerats på ett ansvarsfullt sätt. De gör allt från grunden, hängmörar köttet, rimmar och röker sitt bacon.

Läs mer...

Prime Burger Company

Riktiga hamburgare är inga halvfabrikat!

Här Frossar vi i det bästa av Hamburgare, Pulled pork och Hemmagjorda korvar, Milkshake och stort urval av Amerikansk öl. Våra Hamburgare är malda på plats och är av bästa nötkött.

Läs mer...

Stallmästaregården

Så naturskönt, men ändå centralt!

Maten här är en modern husmanskost som har influenser både från Tore Wretmans traditionella kök och nya svenska smaker med betoning på det ekologiska och närproducerade.

Läs mer...

Bon Bon

Här bärs det in brickor med eleganta och inovativa smårätter.

En liten utsökt toast Pelle Jansson och en rådjur bourguignon med franskt sidfläsk. Bon Bon är ett uppiggande inslag i Stockholms krogvärld. Köket är i högform och gästerna tas med på en guidad tur till en parad av smakupplevelser. Bon Bon har inga vanliga menyer.

Läs mer...

Gro

- Sankt Eriksgatan 67, 113 32 Stockholm -

Som restaurangnamnet antyder är det här grönsaker som gror, som står i fokus. Men det utan att vara en helt vegetarisk restaurang. Kött och fisk serveras här istället som komplement. Restaurangen är liten, med endast 20 platser. Tanken är att den lilla krogen ska kännas som ett enda stort "chef's table".

Läs mer...

Råkultur

Det här är en sushirestaurang med höga ambitioner. 

Här äter du sushi med fisk som är i säsong, till detta kan du få högklassigt te. Den ligger i bottenvåningen på Sollévi-huset och drivs av Esperanto, lyxrestaurangen en trappa upp ochden  är också en av de restauranger som Guide Michelin tagit med i sin lista.

Läs mer...

Stockholms Matvarufabrik

Svensk klassisk mat med franska influenser

I den gamla slakterilokalen ligger en matfabrik som vårdar råvarorna. Här möts man av ett kockkök och bistro, vita dukar och hemtrevnad. I matsalen tonas det glada sorlet mellan kakelväggar ner av avecflaskor och mörkt trä.

Läs mer...

Esperanto *

Råvaror som är noggrant utvalda med omsorg och respekt.

Ambitionen hos Esperanto är att maten ska tilltala alla sinnen. Vi vill erbjuda en helhet, där mat, dryck och människor samspelar på bästa vis. Inspirationen hämtar de från hela världen. Det gastronomiska språket de talar är universellt, och deras råvaror är noggrant utvalda med omsorg och respekt för såväl djur som natur.

Läs mer...

Brasserie le Pot

Långkok, skaldjur, Jazz & Champange.

Här har du ett riktigt Franskt brasserie i Vasastan med långkok, skaldjur, Jazz & Champange som specialiteter.

Läs mer...

Adam & Albin

- Rådmansgatan 16, 114 25 Stockholm -

Den här krogen rymmer ett femtiotal platser. Maten, servicen och drycken är här av högsta klass. Med köket tätt inpå matsalen och en bar mitt i lokalen har man här skapat intimitet och fullkomlig njutning, som kockarna själva uttrycker det. Tanken är att upplevelsen ska kännas levande, närvarande och modern på samma gång.

Läs mer...

Shahrzad

En Persisk restaurang & upplevelse

Den här eleganta restaurangen erbjuder en smakresa till det persiska köket. Martkulturen är en av de äldsta i världen. Recepten går så långt tillbaka som 4 000 år, och har inspirerat flera andra kök världen över.

Läs mer...

Haga Forum

Vackert beläget vid Hagaparkens södra port ligger Haga Forum.

Här serveras utvecklad Svensk mat när den är som godast. Här kan du avnjuta en god lunch mitt i stan i parkmiljö eller en trevlig middag i sober miljö! Vare sig du vill ha en lunch med kollegor eller middag med vänner så är Haga Forum alltid rätt.

Läs mer...

Boulebar Stockholm

Spela boule med instruktör & middag

En lyckad helkväll för minst 5 personer. En aktivitet som passar alla, god mat att umgås kring och barhäng efteråt. Stjärnorna på Boulebar är våra instruktörer. De får den blygaste att vara bekväma och alla att trivas.

Läs mer...

Man in The Moon

Här handlar det om maltdryck och god svensk mat

Man in The Moon på Tegnérgatan har ca 600 olika sorters öl, varav 30 på fat och 300 årgångsöl. De har med några få undantag inget fast ölsortiment på fat. Här kopplar de på nya öl hela tiden och 2013 serverade de hela 320 olika sorters fatöl, vilket är rekord!

Läs mer...

GRILL

Asadogrillat lamm, BBQ grillad anka eller kanske skaldjur på planka?

På Grill serveras grillat från fem världsdelar anrättat med fem olika grillmetoder. Mitt i restaurangen kolgrillas piggham, kycklingoch lamm men vill man själv sköta grillningen ska man välja något asiatiskt, då grillas maten vid bordet.

Läs mer...

Italiana

HÄRLIG ITALIENSK MAT!

På Enoteca Cucina Italiana så hittar du massor av olika spännande rätter som alla tar inspiration
från det fina italienska köket som vi har lärt oss att älska.

08-54588900

Birger Jarlsgatan 95, Stockholm

Läs mer...

Rolfs Kök

På Rolfs Kök lagas bara mat som de själva tycker om.

Den bygger på enkelhet och kvalitet, utan krångel och krusiduller. Rolfs Kök är en restaurang i Stockholm som med tiden blivit en kvarterskrogsklassiker. Här är matglädje och stämning viktigare än trender och vad som är ”inne” eller ”ute”.

Läs mer...

Shibumi

- Kungstensgatan 2, Stockholm -

Här samsas värme och tillgänglighet med smakupplevelser utöver det vanliga. Den här restaurangen är stjärnkocken Sayan Isakssons senaste skapelse Det här är en adress som du som är matintresserad inte får missa.

Läs mer...

Tradition Vasastan

På Tradition äter du mat från det svenska köket så som det var tänkt från början: Utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitet som är tillagade med kunskap och omsorg. De två krogarna har sina egna unika menyer utvald efter säsong och vad som  passar bäst för tillfället i just den stadsdelen.

Läs mer...

Lilla Ego

- Västmannagatan 69, Stockholm -

På kvarterskrogen Lilla Ego i Vasastan kör de två prisbelönta kockarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms sin egen grej. Här behöver du inte boka bord, istället är restaurangen öppen och tillgänglig för alla som bara vill droppa in. Köketrt är öppet, borden är hemsnickrade, loppisfynd skapar stämning tillsammans med industrilamporna i taket. 

Läs mer...

Smörgåstårteriet

Äkta Svensk smörgåstårta i ny tappning.

Här erbjuds denna omtyckta svenska nationalrätt, i en modern presentation. Även med nya intressanta smakkombinationer. Kreationerna består till största del av svenska råvaror, tillagade från grunden såväl närproducerat och ekologiskt. Allt för att skapa en kulinarisk upplevelse som tar begreppet smörgåstårtan till helt nya delikata höjder och former.

Läs mer...

Govindas Surbrunnsgatan 60

Vegetarisk restaurang i Indisk stil

Välkommen till Govindas vegetariska restaurang vid Surbrunnsgatan 60 i centrala Stockholm. Här blir du generöst serverad vegetariska rätter baserade på Indiens fina matlagningskonst.

Läs mer...

Guru Indian Cuisine

Det bästa från det Indiska köket.

Målet är här, att låta dig få uppleva god indisk mat och bra service i en trivsam miljö. Innanför de stora fönstren serveras klassiska indiska rätter med ett bra urval av såväl kött som kyckling, fisk och vegetariska rätter tillagade med omsorg och med väl utvalda råvaror.

Läs mer...
Subscribe to this RSS feed
  1. Förslag
  2. Om
  3. Följ
The Dublineraf ChapmanKaribiska & Kubanska restaurangerDen Gyldene FredenNattklubbar & dansrestaurangerSjögräsVinvalvet 1644Drottning HofNyckelvikens HerrgårdTabbouli

RestaurangGuiden är främst framtagen för vår huvudstads besökare

Läs mer